Kromlu mil ile kestamit arasındaki farklar daha açık bir şekilde anlaşılabilesi için öncelikle bu iki kavramın ne olduğu bilinmelidir. Kromlu mil, indiksüyonlu ya da taşlanmış mil olarak da adlandırılmaktadır. Kromlu miller rulmanların daha temiz bir yüzeyde çalışması için üretilen parçalara verilen addır. Ayrıca rulmanların daha uzun ömürlü olarak kullanılmasına da katkı sağlamaktadır. Kestamit ise bir mühendislik plastiği olarak bilinmektedir. Üstün mekanik, elektriksel, fiziksel ve kimyasal özellikleri nedeniyle neredeyse tüm endüstriyel dallarında ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Genelde diğer materyallere göre daha ucuz, daha hafif ve daha dayanıklı olması nedeniyle yoğunlukla tercih edilmektedir. Ekol demir çelik olarak hem kromlu ml hem de kestamit bünyemizde bulunan ürünler arasında yer almaktadır. Kromlu mil ile kestamit arasında bulunan farklar mevcuttur. Bunlar; kullanım alanları farkları, özellikleri ve fiyatları şeklinde sıralanabilir.
Kromlu millerin genel özellikleri aşağıdaki şekildedir:
Ekol demir çeliğin CEO'su olan Elif Tülay bünyemizde bulunan tüm ürünlerin özelliklerini en ince ayrıntısına kadar açıklamıştır.
Kromlu mil özellikleri açısından incelendiğine kullanım alanında çeşitlilik görülecektir. Kromlu mil ya da diğer adıyla taşlanmış mil alüminyum yataklar olan SK ya da SHK serisinde kolaylıkla kullanılabilmektedir. Buna ek olarak kromlu mil, lineer rulman yataklama çalışmaları sırasında yüzeyde oluşan sertliği daha yüksek bir seviyede tutabilmek için kullanılmaktadır.
Kestamit hem fiziksel hem de elektriksel olarak incelendiği zaman yüksek donanıma sahip olduğu görülecektir. Kestamitin en önemli özelliklerinden biri yapışmanın önüne geçmesidir. Kullanım açısından bakıldığı zaman takılıp çıkartılması oldukça kolay olduğu için zaman kaybı yaratmayacaktır. Bu bağlamda pratik bir malzeme olduğu görülmektedir. Çok yüksek ısı ve darbeye karşı dayanıklı olması kestamitin tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Sulu ortamlarda dahi hiç bir bozulmaya meydan vermemektedir. Kestamitler tüm bu özelliklerinin yanı sıra fiyat olarak oldukça uygun malzemelerdendir. Kromlu mil ile kestamit arasındaki farklar genel özellikleri karşılaştırıldığı zaman bile kolaylıkla anlaşılabilmektedir.
Kestamit, yüksek ısı ve darbelere karşı son derece sağlamdır. Bu sayede oldukça sağlam bir mühendislik plastiği olarak karşımıza çıkmaktadır. Çalışma ömrü çok uzundur. Kestamit sabitle ve unut seviyesinde bir malzeme olduğu için kullanımı oldukça kolaydır. Ayrıca endüstriyel sanayide oldukça fazla kullanılan bir malzemedir. Özellikle son zamanlarda makine sektöründe kullanımı oldukça artış göstermiştir. Aşınma pabuçları, karıştırıcı pervanesi, yönlendirici profiller, makaralar, aşınma plakları, döner makine parçaları ve krameyer dişlileri kestamit malzemesinin kullanım alanlarından bazılarıdır. Kromlu mil ile kestamit arasındaki farklar içerisinde kullanım alanları farklılıkları da mevcuttur.